lo d

Hoge eettafel

Kijk rond op houten-tafel.eu voor de hoge eettafel waar u al tijden naar zoekt. Een hoge eettafel is voor veel mensen een ideale uitkomst. Dit heeft te maken met ruimte, zitcomfort of persoonlijke voorkeur. Een hoge eettafel biedt in veel gelegenheden extra opties voor uw dineerruimte, maar ook voor de rest van het huis. Op houten-tafel.eu vindt u de hoge eettafel van de beste kwaliteit met een reëel prijskaartje. Daarnaast staan op onze site nog tal van andere soorten tafels die geschikt zijn voor alle interieurstijlen.

De voordelen van een hoge eettafel

Een hoge eettafel hoeft niet alleen te functioneren om aan te zitten, ook in geval van feestjes is een hoge eettafel een ideale uitkomst. Aan ruimte is in veel huizen en appartementen vaak een tekort. Tafels en stoelen staan in de weg voor uw gasten. Dat maakt een hoge eettafel ideaal voor dit soort gelegenheden. Deze kan in zo’n geval gebruikt worden als bar. Net als iedere tafel dient u deze in deze gevallen ook goed te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Zo zou u de tafel af kunnen dekken met een tafelkleed. Het behandelen van het hout is ook een manier om uw hoge eettafel goed te beschermen.

Behandelen van uw tafel

Uw tafel kan op verschillende manieren behandeld worden. Aan iedere manier zitten voor en nadelen. Onbehandeld laten van hout is ook een mogelijkheid. De kans dat uw hoge eettafel beschadigt, is dan groter. De meest voorkomende manieren om hout te behandelen, zijn:

  • Impregneren met olie
  • Lakken
  • Beitsen

Impregneren met olie zorgt ervoor dat het hout van uw hoge eettafel soepel blijft en beschermt tegen het inkrimpen en uitzetten van het hout. Vlekken ontstaan echter snel als u het impregneert met olie. Deze zijn echter weer eenvoudig te behandelen door het oppervlak te schuren en opnieuw te impregneren. Het verschil tussen beitsen en lakken, is dat beits dieper in het hout trekt. Het hout is daardoor goed beschermd, maar opnieuw schuren van uw hoge eettafel is dan lastiger. Lak is eenvoudiger te verwijderen dan beits omdat deze aan de oppervlakte blijft. Het hout is echter minder goed beschermd tegen veranderende omstandigheden.

Aanbieding

Fissure bartafel

Bartafel met poten van 20x5cm uit de Fissure serie.
€889,00

Aanbieding

Jenkins bartafel

De klassieker onder de teak eettafels nu ook als bartafel!
€529,00