lo a

Eikenhouten tafel

Een massief eikenhouten tafel vindt u op houten-tafel.eu. Voor uw interieur kan een massief eikenhouten tafel een ideale uitkomst zijn. Met eikenhout kunt u namelijk vrijwel alles. Door de enorme massadichtheid van deze houtsoort kunt u met kleuren, soorten en maten alle kanten op met uw eikenhouten tafel. De massadichtheid is belangrijk om te bepalen hoe hard het hout is. Hoe hoger de massadichtheid, hoe harder het hout. Dat maakt een eikenhouten tafel eenvoudig om te onderhouden en kan deze tegen een stootje.

Behandelen van een massief eikenhouten tafel

Het onderhoud aan een eikenhouten tafel is eenvoudig. Het belangrijkste is om te weten hoe een massief eikenhouten behandeld is door ons of hoe u deze gaat behandelen. De drie meest gebruikelijke manieren zijn:

  • Impregneren met olie
  • Lakken
  • Beitsen

Een eikenhouten tafel van houten-tafel.eu kan geïmpregneerd zijn met olie. Hierdoor blijft het hout soepel en dit gaat het ‘werken’ van het hout tegen, oftewel het hout krimpt in of zet uit. Een eikenhouten tafel ‘werkt’ niet zoveel, omdat dit hout erg hard is. Een nadeel van impregneren kan zijn dat er snel vlekken op uw eikenhouten tafel ontstaan. Een voordeel is dat uw hout lang mooi blijft en het opnieuw schuren veel sneller en eenvoudiger gaat.

Beitsen en lakken

Beitsen en lakken zijn twee verschillende dingen. Het grote verschil tussen de twee is dat beits dieper in het hout trekt. Daardoor is uw eikenhouten tafel erg goed beschermd en voorkomt het vlekken. Het nadeel is dat opnieuw schuren van uw eikenhouten tafel erg lastig gaat. Met lakken gaat dit eenvoudiger omdat lak meer afdekt dan in het hout trekt. Er komt dus een kleine laag op het hout in plaats van in het hout. Voor het lakken wordt vaak grondverf gebruikt. Het nadeel van lak is dat het slecht is voor uw hout, juist omdat uw eikenhouten tafel zo in zijn geheel van de buitenlucht onthouden wordt. Het effect kan echter weer heel mooi zijn en vaak precies naar uw wens.

Aanbieding

Fissure bartafel

Bartafel met poten van 20x5cm uit de Fissure serie.
€889,00

Aanbieding

Jenkins bartafel

De klassieker onder de teak eettafels nu ook als bartafel!
€529,00